Nissan chce konkurovat F-150 Raptor, Titan Warrior vypadá jako z jiného světa

Nissan Titan Warrior se vyznačuje sportovnější karosérií a osmiválcovým dieselem. | foto: Nissan

Ford F-150 SVT Raptor (v nové generaci už bez označení SVT) zaznamenal možná až nečekaný úspěch, proto jej začaly napodobovat i další automobilky. Zatím posledním v řadě je Nissan, jehož Titan Warrior, vycházející z úspěchů značky v dálkových závodech a předloňského modelu Project Titan.

Jako základ posloužil standardní Titan XD s karosérií Crew Cab, sdílející s konceptem Warrior délku i rozvor. Jen výška vzrostla, kvůli použití 37palcových terénních pneumatik, na 2070 milimetrů a šířka je, po instalaci nového zavěšení, mamutích 2200 milimetrů. A jelikož se oba prvky „motají“ kolem kol, ta samotná mají 18 palců a matně tmavý lak. Nárazníky dostaly stříbrně lakovanou střední část (vzadu se čtyřmi koncovkami výfuku), kontrastující s černou maskou chladiče, respektive víkem korby.

Že je auto širší naznačují také černé rozšířené blatníky. Světla na obou koncích jsou kompletně vybavena LED diodami, jejichž optika především vpředu připomíná bumerang. I když je pickup určený především na práci, nechybí mu několik aerodynamických prvků včetně karbonových spoilerů na víku korby a střeše kabiny. A když je řeč o ní, v přední části je vybavená dvěma přídavnými LED světly. Celá karosérie je lakována matným odstínem Thunder, který doplňuje kromě černé a stříbrné také oranžová Magma.

Uvnitř se Nissan rozhodl smíchat sportovní styl s užitkovým, takže na sedadlech s oranžovým prošíváním a čalouněním v barvě karbonu je použitá velmi pevná a odolná látka. Robustní volant s leštěným hliníkovým dekorem je čalouněný kůží a Alcantarou, doplňuje ho například karbonové obložení středové konzole a tunelu nebo speciální držáky na horké a studené nápoje. Na vrcholku středového panelu jsou tři přídavné budíky.

Pohon pickupu s žebřinovým rámem má na starosti pětilitrový osmiválcový diesel Cummins, spojený s šestistupňovým automatem Aisin. O upraveném zavěšení již byla řeč, jeho součástí jsou také přepracovaná spodní a vrchní ramena. Speciálně pro Titan Warrior byly odladěny tlumiče a další podvozkové komponenty. Případná sériová výroba je zatím ve hvězdách, zajímavým počinem by tento Nissan ale zcela nepochybně byl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy