Traktor Zetor navržený Pininfarinou? Je tomu tak

Italské studio navrhlo český traktor, Zetor by Pininfarina. | foto: Zetor

Studio Pininfarina je většinou podepsáno pod ladnými tvary některého z italských plnokrevných sporťáků. Čas od času ale jeho designéři udělají výjimku a navrhnou také něco praktičtějšího. A tak vznikl v roce 2015 v Itálii návrh nového traktoru pro brněnský Zetor.

Hlavním poznávacím znamením Zetoru by Pininfarina, jak zní oficiální jméno designové studie, je dvoubarevná karosérie. Zatímco černá zdobí technické části traktoru, červená (mimochodem typická barva brněnského výrobce) je použita na ostatní části.

Designéři věhlasného studia se vyřádili především na přední části. Ta dostala negativně skloněnou kapotu a velká světla, vybavená pásem, který po rozsvícení svým tvarem kopíruje masku chladiče. Na ní se skví výrazný nápis „Zetor“. Zajímavé jsou tvarované boky, jejichž krytí mechanických částí má odkazovat na svět sportovních vozů. V zadních partiích jsou výrazná především skupinové světla v tmavém rámečku.

Zetor by Pininfarina byl vystavován také na specializovaném veletrhu Agritechnica v Hannoveru, rozhodně ale nejde jen o designové cvičení. „Předpokládáme, že designový směr konceptu v budoucnosti aplikujeme na všechny modelové řady traktorů Zetor,“ říká ředitelka korporátní komunikace brněnské společnosti Margaréta Víghová.

Pokud byste povedený koncept chtěli vidět naživo, vězte, že Zetor by Pininfarina je k vidění v brněnské Zetor Gallery. Stane se také součástí vybraných výstav.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy