Fiat ukázal přeznačené Mitsubishi, prodávat se začne příští rok

V přední části identifikujeme novou masku a jiný nárazník, Fiat Fullback. | foto: Fiat Professional

Není to tak dávno, co divize Fiat Professional oznámila podpis dohody s Mitsubishi, která zahrnovala výrobu společného pickupu. Pokud jste si ale mysleli, že jde o v říjnu představený model Toro, pak jste se spletli. Výsledkem spolupráce je v Dubaji představený středně velký „pracant“ se jménem Fullback.

Pokud se Vám zdá, že je na fotkách Mitsubishi L200 s jinou maskou a mírně přepracovaným nárazníkem, neplete se. Úplně stejný je také interiér Fullbacku, jehož jméno je mimochodem odvozeno od posledního muže obranné linie v ragby nebo americkém fotbale.

Kabina až na logo odpovídá japonskému sourozenci, Fiat Fullback. | foto: Fiat Professional

Vedle designu byla zachována také široká paleta nabízených verzí. Základem je Single Cab s délkou 5155 mm (ložná plocha o délce 2265 mm), na něj navazuje Extended Cab s délkou 5275 mm (ložná plocha o délce 1850 mm) a vrcholem bude vyobrazený Double Cab s délkou 5285 mm (ložná plocha o délce 1520 mm). Vedle těchto tří typů kabiny bude dostupný i podvozek pro další dostavbu. Výška všech typů je 1780 mm a rozvor 3000 mm. Šířka může dosahovat až k 1815 mm a užitečná hmotnost až k 1100 kg.

Pod kapotou středovýchodního a afrického provedení bude 2.4litrový zážehový čtyřválec o výkonu 132 koní nebo 2.5litrový vznětový čtyřválec o výkonu 110 či 178 koní. Na zadní nebo všechna kola bude v obou případech přenášet sílu pětistupňová manuální nebo automatická převodovka.

V Evropě, a na některých trzích mimo ni, dojde na celohliníkový turbodiesel o objemu 2.4 litru s výkonem 150 nebo 180 koní. Poháněna budou opět zadní nebo všechna kola, tentokrát však přes šestistupňový manuál nebo pětistupňový automat se sportovním režimem (takto to skutečně uvádí Fiat).

Nováček se na trzích regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) objeví v květnu příštího roku, dostupné přitom budou tři výbavové stupně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy