Škoda představila novou generaci Rapida, má atmosférický čtyřválec a cenu pod 300 000

škoda rapid | foto: motor1.com

Škoda představila novou generaci Rapidu. K mání je s motory 1,6 MPI a 1,4 TSI. S cenou pod 299 000 Kč se jedná o skvělý kup. Má to však jeden háček.

Nový Škodovácký lifting převzal designové prvky od jeho sestřičky Scaly. Přebírá z ní podobně tvarované svítilny, a to jak ty přední, tak i zadní. Dále na první pohled zaujme pro mladoboleslavské modely charakteristicky tvarovaná maska chladiče. Inspirace novými Škodovkami pokračuje též v interiéru. Displej infotainmentu je umístěn podobně jako u Scaly. Volant svým tvarem  nezapře inspiraci tím, jenž se před pár týdny objevil v nové Octavii.

škoda rapid | foto: motor1.com

Pod přední kapotou našly své místo pouze zážehové čtyřválcové motory. Jsou jimi dvě výkonové varianty motoru 1.6 MPI s výkony 66 kW (90 koní) a 81 kW (110 koní). Dále pak s převodovkou DSG spárovaná 1.4 TSI 92 kW (125 koní). Za 1.6 MPI s 66 kW, v základním stupni výbavy, si v showroomech Škody řeknou pouze 299 000 Kč.

Pokud vás nový Rapid láká, tak Vás bohužel musím zklamat. Cena 299 000 Kč je přepočet z aktuálního kurzu ruského rublu. Ano, jak už správně tušíte, nový Rapid je určený pouze pro ruský trh a s dovozem do České republiky se nepočítá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy