Nová Škoda Mountiaq přestavena: Česko má zase pick-up! Jaké má drsňák vychytávky?

Škoda Mountiaq | foto: Škoda Auto

35 žáků Středního odborného učiliště strojírenského Škoda zakončilo svůj školní rok: Po osmi měsících intenzivní práce představili vůz Mountiaq, působivý pickup na bázi modelu Kodiaq. Studie nalakovaná v oranžovém odstínu Sunset, který si žáci sami navrhli, zaujme celou řadou nových prvků, jako např. světelnou lištou na střeše, výraznou přední částí vozu s navijákem, ochranným rámem a speciálními světelnými efekty. Již po šesté v řadě dokládá projekt výjimečné řemeslné schopnosti žáků podnikového učiliště.

Naviják na přídi, kreativní světelné efekty a oranžová barva Sunset 

Žákovský vůz na terénních kolech je opravdu vozem atraktivním na pohled. Studie vozu na sebe přitahuje pozornost už jen zvýšeným sáním a navijákem na přídi opatřeným ochranným rámem. Naviják a speciálně pro něj vyvinutý držák snese enormní zatížení při nasazení v terénu. Obzvlášť kreativní byli žáci u osvětlení vozu. Vedle osvětlené ložné plochy je osvětlena také maska, logo značky na kapotě a motorový prostor. Přední
dveře promítají na vozovku logo značky, příď pickupu zdobí nové mlhovky. Dalšími výraznými optickými prvky jsou unikátní světelná lišta na střeše i speciální odstín laku oranžová Sunset, který si žáci sami namíchali.

Stejně jako u předchozích žákovských vozů dokazují účastníci i letos pomocí malých detailů pestrost svých nápadů. K nim patří například svítící logo ŠKODA na obložení stropu, integrovaná chladnička, ozdobné prvky z 3D tiskárny na kolech nebo dvě vysílačky, které jsou součástí výbavy. Zcela mimořádnou třešničku na dortu vytvořil aktuální studijní ročník návrhem vlastního loga pro studii: auto před siluetou hor. Toto logo je vyšité do opěradel předních sedadel a využívá odstínu laku exteriéru i hru barev oranžových akcentů na volantu a rukojeti řadicí páky.



Jako opravdový vůz značky dostal, stejně jako každý sériově vyráběný
model české automobilky, pro značku typické Simply Clever prvky. Žáci například integrovali poprvé do modelu Kodiaq integrovaný trychtýř v nádržce ostřikovačů. Infotainment systém Columbus výchozího modelu Kodiaq žáci doplnili o speciální audiosystém: k reproduktorům o výkonu 320 Wattů dodali zesilovač a subwoofer o výkonu 2000 Wattů. 

Žáci i společnost Škoda těží z projektu žákovského vozu stejným dílem
Již po šesté v řadě dostali mimořádně nadaní žáci Středního odborného učiliště strojírenského příležitost zúčastnit se projektu žákovského vozu, v jehož rámci mohou talenti navrhnout a následně postavit vlastní automobil. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak prakticky aplikovat schopnosti získané v procesu učení a zlepšit se v nich. Obzvlášť zajímavá pro budoucí odborníky je úzká spolupráce s experty z oblasti technického vývoje, výroby a designu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy