Evropská premiéra nových Jeepu se blíží. Na co se můžeme těšit?

Nový Jeep Wrangler 2018 | foto: Jeep

Automobilka Jeep si pro autosalon v Ženevě připravila hned několik velkolepých evropských premiér. Pravděpodobně tím nejočekávanějším bude čtvrtá generace drsného Wrangleru, ovšem kromě toho se očekává i nový Cherokee nebo nadupaný Trackhawk.

Nejočekávanější novinkou se velice pravděpodobně tane čtvrtá generace Wrangleru, která by podle Jeepu měla nabídnout pohodlnější svezení, vyšší uživatelský komfort, vyšší využitelnost a samozřejmě pokročilejší schopnosti mimo zpevněné povrchy. Konkrétní specifikace motorů zatím automobilka neupřesnila, ale již dříve se mluvilo o 2.2 litrovém a 3.0 litrovém dieselu o výkonech cca 197 a 260 koňských sil. V nabídce by však neměl chybět ani  2.0 litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec. Nabídka by také měla zahrnovat modely Sport, Sahara a samozřejmě off-roadově zaměřený Rubicon.

Další očekávanou novinkou je modernizace Jeepu Cherokee. Ten prošel výraznou úpravou exteriéru, která napravila jeho problémy s nedůstojnou maskou. Modernizované kompaktní SUV by tak konečně mohlo dostat druhou šanci na trhu.

Kromě exteriéru však prošel úpravou i interiér, který nyní nabídne kvalitnější materiály, moderní multimediální systém UConnect s 8.4 palcovým displejem nebo elektricky poháněné zadní dveře s bezdotykovým ovládáním. Zákazníci si navíc budou moci připlatit i za velkorysé střešní okno, které se táhne od čelního skla až téměř po zadní dveře.

Třetím debutantem se stane Jeep Grand Cherokee Trackhawk, tedy jedno z vůbec nejsilnějších SUV světa, které by se mělo v Evropě začít prodávat již koncem prvního čtvrtletí. Jen pro připomenutí, tahle bestie mezi SUV ukrývá pod přední kapotou 6.2 litrový přeplňovaný motor V8 o výkonu 707 koní, díky kterému vystřelí z 0 na 100 km/h během 3.7 sekundy a rozjet se dokáže až na 289 km/h.

Kromě toho by se na stánku Jeepu mohly objevit i některé speciální edice, jako například Jeep Compass Night Eagle nebo Grand Cherokee S. Pokud tedy vyrazíte na Ženevský autosalon, stánek Jeepu si rozhodně nesmíte nechat ujít.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy