Překvapivé odhalení, Lexus ukázal nový crossover UX ještě před Ženevou

Lexus UX | foto: Lexus

Netrpělivě očekávaný kompaktní městský crossover Lexus UX odhalil svou podobu na první oficiální fotografii a videu. Vůz bude mít světovou premiérou 6. března na ženevském autosalonu 2018.

První obrazové materiály ukazují stylový design modelu UX, který kombinuje karoserii se zhuštěnými vnějšími tvary. Vzezření crossoveru podtrhují atletické blatníky, svalnaté podběhy a vysoká okenní čára. Uvnitř se ukrývá zbrusu nová podvozková platforma, která UX propůjčuje mimořádnou tuhost a nízké těžiště ve prospěch agilního jízdního chování na úrovni hatchbacku.

Kabina kombinuje kokpit s přísným zaměřením na řidiče, široký útulný prostor pro posádku a výtečný výhled z vozidla. UX se svým smělým designem, příkladným řemeslným zpracováním a nápaditými technologiemi bude představovat atraktivní volbu coby vstupní model této prémiové značky v rámci dynamického a prudce rostoucího segmentu trhu.

Prezentace nového Lexusu UX | zdroj: youtube.com

Lexus UX byl poprvé představen na autosalonu v Paříži před cca rokem a půl, jeho veřejné odhalení pak proběhne již 6. března na autosalonu v Ženevě. Mezi hlavní konkurenty tohoto kompaktního městského crossoveru se bude s největší pravděpodobností počítat německá trojice Audi Q3, BMW X1 nebo Mercedes-Benz GLA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy