Elon Musk tuneluje, ale jinak než Češi

Tesla model S v tunelech Boring Company | foto: instagram

Elon Musk, vynálezce a generální ředitel společností Tesla a SpaceX, vytvořil na začátku tohoto roku "tunelovací" společnost The Boring Company, která má za úkol vybudovat vysokorychlostní podzemní dopravní síť. Ta by cestujícím ulehčila od přeplněných městských ulic a silnic.

Musk nedávno také uvedl, že tunely, které má v úmyslu postavit, budou vyhovovat i jeho rychlovlakům Hyperloop, které by měly být schopny přepravovat cestující i zboží rychlostí až 700 mil za hodinu, tedy 1 120 km/h! Navíc, na rozdíl od současných velkých dopravních tunelů se zdá, že Muskova koncepce má vyrábět tunely menší, jejichž stavba by mohla probíhat velice rychle. Zatím ale stále chybí klíčové informace a konkrétní cenové odhady.

V srpnu získala tunelovací společnost "The Boring Company" souhlas k vybudování testovací smyčky pod firmou SpaceX na předměstí Los Angeles. Pro zajímavost, SpaceX je americkou technologickou společností působící v aerokosmickém průmyslu, kterou v roce 2002 založil Elon Musk.

The Boring Company | Tunnels (1:09) | zdroj: youtube.com

Není jasné, kdy se společnost Boring company pustí do reálných projektů, Elon Musk je ale velice chytrý a daří se mu doslova na co sáhne. Tunelovací společnosti například vydělal 6,5 milionu korun prodejem kšiltovek. Původní plán byl pouze prodat pár levných čepic tak, aby udělal nové firmě reklamu. Zájem však nakonec vzrostl na tolik, že se na prodeji čepic podařilo i vydělat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy