Fotografie nového SUV Kia Stonic unikly na veřejnost. Jak se vám líbí?

Nové kompaktní SUV Kia Stonic | foto: youtube.com

Automobilka Kia neuhlídala fotografie nového modelu Stonic, jehož odhalení má proběhnout během tohoto týdne. Po nedávných prvních nákresech se tak nyní můžeme podívat na skutečnou podobu nového kompaktního SUV z dílny populární korejské automobilky.

Jak se dalo čekat, skutečná podoba modelu Stonic není tak odvážná, jako první nákresy. Přesto se vozu nedá upřít zajímavý design, který ozvláštňují vertikálně umístěné mlhové světlomety a dvoubarevná karoserie.

Kombinace dvou barev se vyskytuje i v interiéru, který svým uspořádáním až nápadně připomíná palubní desku z Kii Rio. To by ale nebylo vůbec na škodu. Ovládání nového Ria je velmi přehledné a jednoduché. Infotainment je svižný a jeho grafika je na vysoké úrovni.

O pohonných jednotkách toho zatím příliš mnoho nevíme, ovšem díky společné platformě s nedávno odhaleným Hyundai Kona se dá očekávat dvojice přeplňovaných benzínových jednotek o objemu 1.0 a 1.6 litru a přeplňovaný naftový motor 1.6 litru. Americký trh pak může očekávat dvoulitrový atmosferický čtyřválec.

Ačkoliv se původně Kia Stonic měla představit až příští měsíc, pravděpodobně se dočkáme úplného odhalení ještě dnes, nejpozději do konce týdne. Spolu s přesnými technickými informacemi se mimo jiné čeká i na techniku pohonu. Ačkoliv se jedná o kompaktní crossover, mnoho majitelů by pohon 4x4 dozajista ocenilo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy