Škoda Yeti definitivně skončila! Karoq klepe na dveře

Škoda Yeti 1.4 TSI (110 kW) Laurin & Klement | foto: Roman Havlín

Česká automobilka Škoda Auto v tichosti ukončila výrobu současné první generace modelu Yeti. Aktuálně se tak stárnoucí model vyrábí vlastně jen v ruském Nižném Novgorodu v závodech firmy GAZ.

Jeho nástupce Karoq přitom měl premiéru celkem nedávno. I v závodech GAZ však bude výrobya ukončena nejpozději v srpnu letošního roku. Ono se nelze ani ničemu divit, jelikož Škoda Karoq patří ke žhavým novinkám značky a bude naprosto odlišná od současného Yetiho.

Jak to tak bývá, s blížícím se koncem produkce ale zájem o Yetiho nikterak neutichá. Přes osm let staré SUV je stále dostatečně populární, takže spousta zákazníků si stále na něj posílá objednávky. Přitom od roku 2009 se povedlo škodovce prodat přes 630 tisíc kusů.

Jsme tak zvědavi, jak se časem povede jeho nástupci, jenž je vlastně do jisté míry zmenšeným Kodiaqem. Oproti němu nabídne pět míst k sezení, avšak jako první přijde s novými prvky výbavy. Mezi se ně řadí například digitální palubní štít, který zatím nenajdeme ani ve vlajkové lodi značky, modelu Superb.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy