Yeti končí. Škoda ukázala fotky, potvrdila jméno Karoq a vysvětlila jeho význam i původ

Škoda Karoq | foto: Škoda Auto

A je to konečně tady. Dlouho očekávaná novinka a nástupce populární Škody Yeti se včera odhalil veřejnosti. Nové kompaktní SUV značky nese označení Karoq.

Jméno a jeho psaná podoba pochází z jazyka Aleuťanů, kmene původních obyvatel, žijících na ostrově u jižního pobřeží Aljašky. Jménem nového kompaktního SUV se Škoda přibližuje psané podobě jména Škoda Kodiaq, čímž vzniká jednotný systém názvů pro existující a budoucí modely kategorie SUV. Škoda Karoq která se veřejnosti poprvé představí 18. května ve Stockholmu, představuje další milník SUV-ofenzívy značky Škoda.

Škoda Karoq | foto: Škoda Auto

„Škoda Karoq je zcela nově vyvinuté SUV, které bude ve všech dimenzích definovat nová měřítka pro naši značku a ve své třídě. S tímto modelem do třídy kompaktních SUV přinášíme jak charakteristické přednosti vozů značky, tak i emocionální designový jazyk,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier. „Model Karoq přesvědčuje svou jedinečnou příslušností ke značce, nezaměnitelnou produktovou identitou a současně přináší, vedle typických charakteristik vozů ŠKODA, nový emocionální designový jazyk značky do třídy kompaktních SUV,“ dodává Maier.

Původní obyvatelé z kmene Aleuťanů ve svém jazyce označují automobily slovem „Kaa‘raq“. „Ruq“ znamená šíp, který je i ústředním motivem loga značky Škoda, vyjadřujícím dynamiku značky. Z kombinace obou slov pak vzniklo jméno nového kompaktního SUV. „Je pro nás důležité, dát našemu novému SUV silné jméno, které bude také součástí jednotného systému názvů SUV-modelů značky,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast prodeje a marketingu.

Tenhle model bude vlastně první škodovkou s digitálním přístrojovým štítem. Škoda Auto jej označuje jako Digital Instrument Panel a nabídne celkem čtyři možnosti uspořádání. Prvním bude klasický vzhled (otáčkoměr a rychloměr), digitální (mapa navigace nebo jiný preferovaný takřka na celé ploše displeje), Inprofile (uprostřed preferovaný zdroj, například navigace, nahoře a po stranách dodatečné informace) a redukované uspořádání vhodné pro jízdu v noci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy