Růžový lak je minulostí. Jedna italská automobilka jej vyřadila z nabídky

Ferrari 458 Spider | foto: Ferrari S.p.a.

Když si kupujete supersport, asi nikdo si jej nebude pořizovat v nápadně fialovém laku. Tahle myšlenka konečně došla i italskému Ferrari a tak vyřazuje z nabídky právě tento odstín.

Sám generální ředitel automobilky Herbert Appleroth řekl, že tato barva se nehodí k povaze sportovní italské značky. Nyní se stalo pravidlem, že v nabídce výrobce se neobjeví žádná růžová. Především tento odstín je sice dokonale nápadný, jenže na druhou stranu podrývá jméno samotného výrobce.

Fanoušci značky vědí, že typickým odstínem modelů značky Ferrari je divoce červená. Tenhle odstín je tady s námi dlouhá desetiletí a nějaké další barvy, jako je modrá, zelená anebo fialová, jsou čistě pro ty, kteří se chtějí co nejvíce odlišovat.

Není přitom neobvyklé, že některé konkurenční značky fialovou nabízejí. Typickým příkladem je britský výrobce luxusních aut Bentley. Ten je schopný nabídnout takřka cokoliv, a tak není divu, že začátkem letošního roku se na silnicích v Saudské Arábii objevila první fialová Bentayga.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy