Seat Ateca dostal sexy sportovní ošacení. Nejen motor jej spojuje se Škodou

I Seat bude mít ve své nabídce sportovní SUV. Nepůjde však o Atecu Cupra, ale pouze o provedení FR | foto: Seat

Už i Seat bude mít ve své nabídce sportovní SUV. Na Atecu Cupra ale zatím nedošlo. Místo mu „předehřívá“ provedení FR, které svou červenou barvou až nápadně připomíná Kodiaq Sportline. A ačkoliv je o dost menší, technika příliš odlišná není.

Ibiza, Leon a nyní Ateca. Co má tato trojice společného? Na samém vrcholu výbavového žebříčku bude výběr ze dvou verzí – luxusnější XCellence a sportovnější FR. Druhá jmenovaná je přitom pro kompaktní SUV novinkou. Odlišuje už z podstaty věci především dynamickým stylem s jiným nárazníky, nástavci prahů či 19palcovými koly. Přepracována byla rovněž maska chladiče, nárazníky a podběhy jsou v barvě karosérie a nechybí ani loga FR. Mimo sportovní úpravy zmiňme LED mlhovky.

Při nástupu dovnitř zaujmou prahy s logy FR. Stejné nabízí i kožený multifunkční volant sportovního střihu s červeným prošíváním. To dále najdeme na voliči převodovky a anatomických sedačkách, které mají potah z Alcantary. Volitelné je kožené čalounění, naopak standardem jsou hliníkové pedály. Z dalších verzí španělského SUV pak FR přebírá multimediální i bezpečnostní výbavu.

Technicky nejzajímavější položkou je dvoulitrové TDI o výkonu 140 kW (190 k), které známe již z útrob Škody Kodiaq. Ateca FR pak přidává i celou další škálu motorů TSI a TDI s výkonem od 110 kW (150 k). Kombinovány mohou být jednotky s manuálem i DSG, respektive pohonem předních i všech kol. Volitelné jsou adaptivní tlumiče a dynamické řízení. Premiéru si novinka odbude na domácím autosalonu v Barceloně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy