Trumpovo Ferrari F430 se prodalo v aukci za ohromné peníze + FOTO

Ferrari F430 ještě nedávno patřící Donaldu Trumpovi šlo do aukce. | foto: Dirk de Jager, courtesy Auctions America

Přesně deset let staré je tohle červené Ferrari F430 patřící ještě nedávno aktuálnímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Nedávná aukce vozu ovšem vynesla obří sumu peněz.

Výsledná cena za italský sportovní vůz vyskočila na 270 tisíc, což je v přepočtu 6,8 miliónu Kč. Cena auta byla vysoká z důvodu "slavného" majitele. Kdyby totiž F430 vlastnil obyčejný smrtelník, dle aukční síně by se neprodalo za víc jak 4 miliony.

Ferrari F430 dříve vlastněné Donaldem Trumpem šlo do aukce. | foto: Dirk de Jager, courtesy Auctions America

Samozřejmě záleží na stavu a počtu najetých kilometrů, a právě tyhle dva atributy byly předností prodávaného kousku.Podle dostupných informací jej Trump vlastnil čtyři roky a pro své čistě osobní účely najel necelé čtyři tisíce kilometrů. "Donald Trump je pravděpodobně jediný americký prezident, který kdy vlastnil superauto" řeklo samotné vedení aukční síně. 

A jen pro připomenutí. Italské Ferrari F430 se tehdy ukázalo v roce 2004 na pařížském autosalonu, přičemž pod kapotou mělo ve standardu zážehový osmiválec s objemem 4,3 litru, výkonem 490 koní a točivým momentem 465 Nm při 5 250 ot/min.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy