Swift Sport čeká v příští generaci velká změna. Bude z něj šílené vozítko

Suzuki Swift Sport příští generace | foto: X-Tomi design

Japonský sportovní hatchback Swift Sport má potvrzenou příští generaci. V ní se dočká přeplňovaného motoru a pořádné diety.

Konkurence by se tak měla mít na pozoru. Ačkoliv tenhle prcek nemá na to, aby likvidoval evropskou konkurenci, jeho doposud atmosférický motor a dobře odladěný podvozek dokáže nabídnout podstatně více zábavy, kterou dohání výkonností ztrátu na své soupeře.

Zahraniční magazín CarThrottle před pár dny přišel s novými informacemi, které mu sdělil interní zdroj přímo z automobilky. Podle něj přijde opravdu provedení Sport, které se vzdá atmosférické pohonné jednotky. V plánu je instalace řadového čtyřválce 1.4 Booster Jet s výkonem 140 koní.

Když si vezmeme v potaz, že konkurence nabídne přes dvě stovky koní, najednou se Swift zdá jako šnek. Jenže pozor, Suzuki ví, co dělá. V sázku totiž bere hmotnost, která má činit jen 870 kg! Tím pádem zde budeme mít něco, co je ultra lehké, obratné, s dostatečným zátahem a máme dojem, že rázem se budou evropští hráči na poli hothatchů hodně divit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy