Další Tesla Model S měla nehodu. Mohl za to známý problém

Tesla Model S v nárazových testech organizace IIHS | foto: youtube.com

Tesla Model S je v posledních měsících silně mediálně propírané auto. Mohou za to jeho problémy s technikou, mezi které se řadí i Autopilot. Ten si na své konto připsal nový incident.

Na internetu se totiž před pár dny objevily fotografie z další nehody. Majitel vozu se nechal unést řečmi o dokonalosti Autopilota a vůz tak nechal samovolně řídit. To ale neměl dělat, jelikož se elektromobil nedokázal vyhnout překážce a způsobil nehodu.

Konkrétně šlo o situaci, kdy řidič jel v levém jízdním pruhu na dálnici a následující zúžení tvořené několika betonovými bariérami auto jednoduše přehlédlo. Než navíc stihl zareagovat sám řidič, bylo pozdě. Tesla ve vyšší rychlosti narazila do betonu a jen zázrakem tohle neskončilo úmrtím.

Vyděšený majitel ze všeho vyvázl jen z pohmožděninami, ovšem jeho výpověď mluví za vše. V ní totiž říká, že jednoduše jel v levém pruhu na dvouproudové dálnici a vlastně tohle byla jeho první kolize díky Autopilotu. Podle něj mu nedal ani výstrahu, prostě jako by tam zúžení vůbec nebylo. A co na to Tesla? Ta zatím zarytě mlčí...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy