Dejte si pozor při tankování paliva. Benzina totiž přichází s výraznou změnou

benzinky | foto: Archiv AutoRoad.cz

Čerpací stanice sítě Benzina si od letošního dubna připravili podstatnou změnu. Ta souvisí s klasickým palivem benzin, které známe pod označením Natural 95.

Prakticky jde vlastně o to, že v dubnu takové palivo na stojanech Benziny nenajdeme. Ten samý osud vlastně čeká naftu s označením Top Q. Říkáte si, co se to sakra děje? Nemějte strach. Místo této dvojice totiž přicházejí novinky v podobě označení Efecta 95 a Efecta Diesel.

Nová paliva vlastně budou náhradou za ta stávající, jen dostanou jiný název. Krom toho čekejme aditivaci, což je plusem pro všechny návštěvníky plánující pravidelné tankování na Benzině. Podle vedení firmy navíc paliva obsahují detergenty, jenž zabraňují utváření a usazování karbonů.

Mimochodem. Obě paliva si nechala Benzina otestovat ve specializované laboratoři společnosti SGS. Během šedesáti minut provozu motoru spalujícího klasické palivo navíc vzniklo na nových ventilech motoru 205 miligramů usazenin! Oproti tomu s novým palivem Efecta to byly pouhé tři miligramy, což dokazuje, jak kvalitní benzin to vlastně je.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy