Nástupce Volkswagenu CC se konečně odhaluje. Je to krasavec

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen

Ačkoliv se momentálně u Volkswagenu řeší s produkcí modelu Passat, včera pronikly na svět snímky nového modelu Arteon. Ten se stane nástupcem modelů Passatu CC / CC.

My se ale věnujme ženevském autosalonu, kde zcela určitě bude premiéra sportovně střiženého Arteona. Ten je nástupce modelu CC a zároveň poslouží jako dynamičtější verze aktuálního Passatu. Díky oficiálnímu prozrazení ze strany VW navíc můžeme nově zhlédnout dva detaily vozu. Jedná se o záběr na předek a zadek. přičemž Arteon se stane produkční variantou dříve představeného konceptu Sport Coupe GTE.

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen

Na rozdíl od Passatu ale čekejme pod kapotou Arteona výhradně jen silnější pohonné jednotky. Jedná se o sportovně střižený vůz, který se má stát něčím "lepším" než je manažerský Passat, podle čehož bude vypadat jak výbava vozu, tak jeho výkon. Počítejte také s dražším ceníkem, který odráží fakt, že na Arteona bude podle prvních snímků radost pohledět.

Chybět nebude snížená střešní linie, velká litá kola (nejspíše 19tky) a v kabině posádku podrží alcantarou potažená sportovní sedadla. V rámci bezpečnosti čekejme celou plejádu bezpečnostních systémů, které mají ochránit posádku v případě, že se řidič Arteonu až příliš rozdovádí. Za nás v redakci ale musíme říci, že se na sportovnější derivát Passatu nadmíru těšíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy