BMW M2 přichází s balíčkem Performance Edition. Výbavou vás nejspíše překvapí

Nové ledvinky a aerodynamický nárazník, BMW M2. | foto: © BMW AG

U BMW si připravili pro fanoušky modelů M zajímavou novinku. Ta je výrobně omezena na 150 kusů a týká se malé M2ky.

Konkrétně se jedná o limitovanou edici Performance, jenž bude prozatím určena výhradně pro severoamerický trh. Cenovka vozu činí 61 695 dolarů a prakticky se jedná o lehce ořezanou M2 bez zbytečných prvků výbavy. Tím pádem zřejmě čekejme o něco lehčí hmotnost, než kterou nabízí plně vybavená verze.

Balíček Performance je interně pojmenován jako ZL9 a určitě se nepodíval na výkon motoru. Vůz se naopak dočkal sportovního podvozku M Performance, který byl speciálně vyladěn pro M2. Klienti také mohou získat titanový výfuk a černé ledvinky a boční žábry. Nesmí chybět ani podsvětlené prahy M a LED projektory ve dveřích, které po jejich otevření promítnou na zem nápis "Performance Edition".

M2 Performance Edition bude k mání výhradně v bílém laku karoserie Alpine a kromě jednodenního tréninkového kurzu na okruhu je čeká také posunutá nejvyšší maximální rychlost na 270 km/h, za což může odstranění omezovače. Další změny najdeme v kabině, kde místo audiosystému Harman Kardon najdeme jen "HiFi audio systém."

Klimatizace je pouze jednozónova a sportovní sedadla nelze objednat s vytápěním nebo nastavením bederní opěrky.  V jistém smyslu tak zde vlastně hovoříme o základní evropské specifikaci. Tady jde ale o výkon a zážitek za volantem, a ten M2 dokáže nabídnout ve velké míře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy