Michelin představil novou sportovní pneumatiku. Zvládne více jak 300 km/h

Sportovní pneumatika | foto: HaJ, RallyZone.cz

Francouzský výrobce pneumatik Michelin představil nový produkt pro sportovní vozidla. Řadí se do kategorie UHP a dostal nejvyšší rychlostí index.

Nová pneumatika nese označení Michelin Pilot Sport 4 S a je určená pro sportovní a vysokovýkonná vozidla. A jelikož se může pochlubit nejvyšším indexem rychlosti Y - více než 300 km/h, je jasné, pro jaká auta se bude tohle obutí hodit nejvíce. Prakticky je novinka určena pro majitele všech BMW modelů v edici M, stranou ale nesmí zůstat ti, co vlastní hypersportovní vozy Ferrari nebo McLaren.

Nenechte se ale mýlit, i na klasická auta jako je VW Passat nebo Honda Civic desáté generace bude tahle pneumatika určitě vhodná. Na její schopnosti se již stačili podívat dvě nezávislé organizace: TÜV SÜD a DEKRA. Právě v nich se pneumatika Michelin Pilot Sport 4 S ukázala jako nejlepší na trhu, přičemž získala první místo v několika klíčových oblastech najednou.

Pokud vás novinka na poli pneumatik zaujala, buďte si jisti, že podle testů tahle guma vyniká v brzdění na suchém povrchu a na mokrém povrchu, v času na kolo na suché trati a její životnost je velmi dlouhá (v závislosti na stylu jízdy samozřejmě). Michelin Pilot Sport 4 S se při vývoji inspirovala motoristickým sportem a použita byla například při vytrvalostním závodu FIA World Endu­rance Championship (WEC) známým pod zkratkou 24h Le Mans.

Zajímavostí a výhodou zároveň je fakt, že pneumatika Michelin Pilot Sport 4 S dostala do vínku efektivní ochranu ráfku. Ta zabraňuje jeho poškození o obrubník. Guma využívá také technologii sametového efektu Premium Touch Technology, která zvyšuje kontrast nápisů na bočnicích a na pohled i na dotyk připomíná samet. Na závěr se sluší dodat, že přechůdcem byl model Michelin Pilot Super Sport a k dispozici bude novinka v 34 rozměrech s průměry 19 a 20 palců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy