Takhle přesně vypadá nové sedmimístné SUV od VW s paketem R-Line

Volkswagen Atlas R-Line (2017) | foto: Volkswagen

Volkswagen ke konci roku 2016 představil své první sedmimístné SUV se jménem Atlas. V Evropě (pokud se vůbec bude na náš trh dovážet) však ponese označení Teramont. A jelikož Američané jsou nedočkaví, není divu, že na svět se dostaly fotky verze R-Line.

A jelikož si od letošního jara mohou Američané vybrat verzi s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 238 koní nebo s 3,6litrovým atmosférickým šestiválcem s výkonem 280 koní, edice R-Line se víc než hodí. Potrhne totiž ještě víc agresivitu a dynamiku, kterou nabídne druhá výkonnější motorizace.

Důležitou informací je fakt, že model Atlas vlastně vznikl výhradně pro USA. Značka tím chce napravit svou naprosto poničenou reputaci s naftovými motory TDI. Díky tomu není divu, že se Atlas nabízí s benzinovými jednotkami, naftě by asi nikdo teď moc nevěřil.

Novinka s paketem R-Line se ukáže za týden na dalším ročníku autosalonu v Detroitu. Každý jí pak pozná podle agresivnějších nárazníků, širších bočních prahů anebo velkých litých kol o velikosti 20". Posledním prvkem jsou nezbytná loga na přídí a bocích vozu.

Jisté změny se dostanou také do kabiny, takže Američané nemusejí mít strach, že by jejich Atlas vypadal sportovně jen zvenčí. Trošku potíž ale bude s prodejem samotného kitu. I když jde Atlas do prodeje letos v březnu, R-Line výbava bude dostupná zřejmě až v květnu. Volkswagen chce totiž natáhnout pozornost o vůz co nejvíc a tak nechce nabídnout "vše a hned" najednou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy