Nejmenší Kia smazává rozdíly mezi segmenty. Picanto je Citigo a spol. blíž než kdy dřív

Třetí vydání Kie Picanto je po všech směrech dospělejší. | foto: Kia Motors

Těsně před Vánoci ukázala Kia první skici nového Picanta, avšak bez nějakých větších podrobností. Odhalení na sebe překvapivě nenechalo čekat příliš dlouho, přestože se minivůz veřejnosti představí až v březnu v Ženevě.

Třetí generace nejmenšího modelu jihokorejské automobilky je opět velice odlišná od té předchozí. Picanto dospělo, a to ve všech ohledech. Nejpatrnější je to na vnějším designu, který není už jen zaoblený a určený jen do městského provozu, ale půjčuje si agresivitu z větších modelů značky. První snímky pak dynamičnost ještě umocňují přítomností provedení GT-Line s červenými akcenty v masce chladiče, kolem nasávacích otvorů v předním nárazníku, zadním difuzoru nebo nástavcích prahů. Pokud si však odmyslíte agresivní bodykit, liší se Picanto od svého současníka především velkými hlavními světlomety, výrazným nasávacím otvorem a zadními reflektory ve tvaru písmene C. V nabídce bude až 11 odstínů karosérie, nejvíc v historii modelu.

Délka pětidveřového hatchbacku zůstala na 3595 milimetrech, rozvor náprav se však natáhl o 15 milimetrů na rovných 2400 milimetrů. To je výsledkem posunutí kol prakticky do rohů karosérie, čímž výrazně narostl vnitřní prostor. O kolik zatím nevíme, ale určitě půjde o jedny z nejlepších hodnot (prostor před koleny nebo v zavazadelníku) ve třídě. Palubní deska je až překvapivě podobná novému Riu. Můžou za to především volně stojící obrazovka multimediálního systému a ovládací prvky automatické klimatizace. Ve výbavě se dále objeví také multifunkční volant, vyhřívané sedačky nebo kožené čalounění, u GT-Line s kontrastním červeným prošíváním.

Co bude pod kapotou Kia zveřejní až při premiéře na ženevském autosalonu, dá se ale vedle atmosférických tří- nebo čtyřválců čekat i přítomnost přeplňovaného litrového tříválce T-GDI, pravděpodobně ve slabším provedení s výkonem 73,5 kW (100 k). Prodeje začnou ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy