Range Rover začal testovat model Sport Coupe. Komu bude konkurovat a co nabídne?

Range Rover Sport Coupe (2018) | foto: RM Design

Když letos přišel německý Mercedes-Benz s modelem GLE kupé, konkurence hodně zpozorněla. Rázem se totiž objevily první snímky Porsche Cayenne Coupe a nově je ve hře také značka Land Rover.

Ten chystá konkurenta pro BMW X6 a výše zmíněný Mercedes, přičemž celá název auta zní Range Rover Sport Coupe. Díky tomu by se tenhle model stal čtvrtým autem v nabídce značky. Vzhledově by byl blíže k malému Evoque, a to samé se týká také velikosti.

Firma Land Rover by díky tomu měla v nabídce první čtyřdveřové kupé s karoserií SUV. Vůz by stál na modulární platformě iQ-AI, na kterém vyjíždí například sesterský Jaguar F-Pace, To znamená, že bude použita spousta hliníku a vysokopevnostní ocele. Výsledkem má být opětovně nízká váha a solidní dynamika.

Pod kapotou by se mohla objevit nová řada čtyř a šestiválcových motorů z rodiny JLR INGENIUM. V nejvyšší specifikaci se s největší pravděpodobností objeví přeplňovaný benzinový osmiválec se zatím nespecifikovaným výkonem. Tahle verze by ale dostala označení SVR a časem by jí mohla doplnit další, tentokrát úsporný plug-in hybrid.

Range Rover Sport Coupe by se měl podle posledních zpráv oficiálně představit v druhé polovině roku 2017. Prvním místem by měl být autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy