Ultimátní M4 GTS není tak úplně limitovanou edicí. V USA stojí doslova ranec

BMW M4 GTS | foto: © BMW AG

Mysleli jste si, že zběsilé a rázně okořeněné BMW M4 GTS je ostře limitovanou edicí? Nejste jediní, kdo zastával tenhle názor, jenže poslední dobou se ukazuje, že vše je trošku "jinak".

M4 v této edici mělo nabízí celou řadu aerodynamických prvků navíc, oranžové konstrastní zbarvení a jeho motor dostal pořádnou dávku koní navíc a vstřikování vody do sání. Díky tomu není divu, že stádo 500 koní nebylo určeno pro každého.

Jenže jeden a půl tuny vážící ostřejší M4 se tak nějak zapomněla přestat vyrábět a překročila počet původně plánovaných 700 kusů. Tahle raketa pak slibuje zrychlení z nuly na stovku za 3,8 sekundy, přičemž ani jeho cena nepatří zrovna k těm nízkým.

Ono zaplatit za jeden extra divoký rychlý bavorák skoro 3,9 milionu Kč není úplně snadné ani pro bohatší obyvatele naší země. I tak se ale na našlo dost zájemců, co si byli schopni ještě připlatit. To jim mělo zajistit, že jejich klenot bude v jejich garáži stát dříve než ostatním, co zaplatili "jen" cenu auta.

V USA se celá situace dostala až do absurdna, takže nebylo ničím zvláštním, vidět u některých dealerů BMW ceník s částkou 334 tisíc dolarů, což je skoro 8,4 milionu korun!  To je víc, než plně vybavené a ultra rychlé BMW M760i xDrive. Amerika navíc měla dostat jen 300 kusů z celkové produkce. I tenhle hraniční počet se však nedávno prolomil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy