Jak se vyšší výkon promítl do ceny? Seat omladil Leon Cupra, nově má i pohon všech kol

Seat Leon Cupra přijíždí v omlazené podobě s vyšším výkonem. | foto: Seat

V průběhu listopadu ukázal Seat omlazený Leon s dodatkem, že u ostrého provedení Cupra se máme na co těšit. Leccos naznačil následný facelift Golfu GTI, jenž přivezl především o 10 koní vyšší výkon. Stejnou porci navíc dostala podle očekávání i Cupra, nejde však o jedinou změnu.

Když se Seat Leon Cupra ukázal poprvé, začínal s dvoulitrovým TSI na výkonu 206 kW (280 k). Později se maximální hranice posunula na 213 kW (290 k), maxima ale sportovní Španěl dosáhl až s poslední omlazovací kúrou Ta totiž zvedla výkon na 221 kW (300 k) a točivý moment na 380 Nm mezi 1800 až 5500 ot./min. Zachován zůstal výběr mezi šestistupňovým manuálem nebo automatem DSG, stejně jako možnost zvolit vedle pětidveřové také praktické kombi ST (o třídveřovém modelu se tisková zpráva nezmiňuje). A právě to je nově dostupné s pohonem všech kol 4Drive, výhradně však ve verzi s dvouspojkovým automatem DSG. Jedná se tak mimo jiné o vzpomínku na první generaci tohoto modelu, která pohonem všech kol rovněž disponovala. Všechny Leony Cupra pak mají ve standardu adaptivní tlumiče, elektronickou uzávěrku diferenciálu, progresivní řízení a volič Cupra Drive Profile s pěti režimy Comfort, Sport, Eco, Individual a Cupra.

Seat Leon Cupra ST dostal volitelně také pohon všech kol. | foto: Seat

Podobně jako u běžného Leonu, i sportovní provedení prošlo decentními designovými změnami. Ty zahrnují přepracovaný přední nárazník, novou optiku LED světlometů vpředu i vzadu nebo upravený vzhled litých kol. Do interiéru se nastěhoval multimediální systém Media System Plus s osmipalcovou obrazovkou, na středové konzoli je potom nově také Connectivity box s bezdrátovou nabíječkou chytrých telefonů a anténou se zesilovačem signálu GSM pro oblasti se špatným pokrytím. Bezpečnostní výbavu doplnily mimo jiné asistent pro jízdu v dopravní koloně, asistent pro jízdu v jízdním pruhu, adaptivní tempomat nebo systém pro ochranu chodců.

Zákazníci se prvních automobilů dočkají v březnu příštího roku, tuzemské zastoupení automobilky již ale zveřejnilo základní cenu. Ta je 762 900 korun za pětidveřový hatchback s manuální převodovkou, což je naprosto stejně jako před modernizací. Vrcholem nabídky bude kombi s pohonem všech kol a dvouspojkovým automatem DSG za 887 900 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy