Faceliftovaná Škoda Octavia Cabriolet vypadá vskutku zajímavě

Škoda Octavia III. generace jako kabriolet | foto: Theophilus Chin

Nový facelift trojkové Octavie rozdělil nejenom Čechy na dvě skupiny. Především její příď s dvojitými světlomety budí rozpory. Jenže jak by to vypadalo, kdyby se škodovka rozhodla udělat z nové Octavie kabriolet?

Přesně to napadlo designéra Theophiluse China, který si pohrál s myšlenkou otevřeného českého bestselleru. Škoda Auto navíc s oblibou rozšiřuje své modelové nabídky o různé akční a outdoorové edice. Nedávno testovaná Fabia Combi ScoutLine s plasty a stále stejně vysokým podvozkem je toho důkazem.

Škoda Octavia III. generace jako kabriolet | foto: Theophilus Chin

A i když existují několik historických předchůdců otevřené Octavie, není příliš pravděpodobné, že bysme časem někdy viděli novou oktávku bez střechy. Proč? Koncernová politika v Německu tohle prostě nedovolí,. Volkswagen zkrátka musí být vždy "lepší" a je jedno, že otevřená Octavie by vlastně nebyla zas takovým problémem po stránce výroby.

TEST: Škoda Fabia Combi ScoutLine aneb plasty za půl milionu

Navíc, Octavie je větší jak její sourozenec VW Golf. Tím pádem by došlo k razantnímu nárůstu na hmotnosti, musela by se zpevnit celá struktura celého vozu a na legendární velký zavazadlový prostor by někteří jeho milovníci mohli rovnou zapomenout. Tím ale nechceme říci, že Octavie Kabriolet není nesmysl. Její výroba by čistě teoreticky probíhat mohla, jen by její cílová skupina nebyla tak velká, jako v případě ostré verze vRS.

TEST: Škoda Rapid Spaceback ScoutLine TDI. Naftový drsňák

A právě to je důvod, proč zatím nic takového neexistuje. Škodovka potřebuje prodávat úspěšné modely, které budou táhnout prodeje. Otázkou sice je, zda někdo bude stát o předraženou stylovku, jakou je třeba Rapid Scoutline, ovšem to je již trošku jiné téma...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy