Maskované BMW X7 se již prohání po silnicích! Co nabídne a kolik bude stát?

BMW X5 | foto: Manhart

Seznamte se s BMW X7 pro rok 2018. Asi nějak takhle bysme mohli pojmenovat název článku, jelikož před pár dny bylo tohle nové monstrum z Německa nafoceno na silnici.

Sedmimístný bavorák s našláplou výbavou bude defacto terénní sedmičkou, takže je jasné, že konkurentem pro X7 bude Mercedes-Benz GLS anebo Range Rover. Jak si můžete všimnout, přiložené fotky zde jasně ukazují, jak přibližně bude chystaná X7 vypadat.

Ve skutečnosti to bude největší a také nejvíce luxusní BMW v historii značky. Je to vlastně takové BMW X5 na steroidech, ovšem s mnohem lepší výbavou a motory. Karoserie "térenní sedmičky" bude obsahovat uhlíková vlákna vyztužená polymery (CFRP) a chybět nebou také další materiály. Podvozek se dočká vzduchových pružin a elektronicky řízených tlumičů.

Velké nové SUV nabídne dostatek prostoru až pro sedm pasažérů. A to i ve třetí řadě sedadel, která je u většiny dnešních SUV spíše „nouzová“. Zároveň by mělo zbýt dostatek místa pro zavazadla. X7 bude mí delší rozvor a převis za zadní nápravou, než její menší sourozenec X5.

BMW zároveň potvrdilo, že se X7 bude prodávat na všech jeho "světových trzích", včetně Evropy. Nejsilnější poptávka se očekává v Severní Americe a Číně. Cenově se pak nebude novinka nikterak podbízet. Cenově totiž vyjde na podobné částky, jako dosavadní vlajkový model sedm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy