Stačí trochu chromu a Dacia vypadá luxusněji. To jsou řady Dokker a Lodgy po faceliftu

Dacia Dokker Stepway modelového roku 2017. | foto: Dacia

Letošní rok sice Dacia nepředstavila žádný skutečně nový model, všechny řady ale prošly více či méně výrazným faceliftem. Sandero a Logan s LED diodami pro denní svícení a novým litrovým motorem jsme poznali již v Paříži, stejně jako Duster s dvouspojkovým automatem EDC. Nyní je tak čas na praktické modely Dokker a Lodgy.

Sandero, Logan i Duster jdou s dobou a nabízejí prvky jako LED diody pro denní svícení, dvouspojkový automat nebo multimediální systém. Dokker, v osobní i užitkové verzi, i Lodgy mají k dispozici pouze infotainment, další „luxusní výdobytky“ se jich netýkají. A týkat nebudou ani po omlazovací kúře, která přesto přináší více luxusu. Alespoň tedy na první pohled, protože upravená maska chladiče všem třem modelům výrazně pomohla. Nové nasávací otvory působí moderně, pro osobní Dokker a Lodgy jsou navíc dostupné s chromovanou úpravou. Přepracovaná jsou také 16palcová litá kola, nyní zvaná Altica. MPV Lodgy dostalo víko kufru s chromovanou lištou.

Z výše zmíněných modelů Sandero a Logan převzala praktičtější část modelové produkce značky moderní čtyřramenný volant. Ten má spolu se středovou konzolí, okolím výdechů ventilace a ovládáním oken také nový chromový povrch. Samotné elektrické ovládání oken má u řidiče funkci stažení jedním dotykem prstu. Minulostí je dvoubarevná palubní deska, jejíž místo zaujalo tmavé jednobarevné provedení. Výčet změn pak doplňují nové čalounění (u Dokkeru Stepway s 3D vzorem), stolečky pro druhou řadu sedadel a nové odkládací prostory vpředu. Do výbavy Dokkeru a Dokkeru Van je možné nyní přikoupit couvací kameru.

O technice se tisková zpráva nezmiňuje, minimálně pro český trh ale zůstane zachována stávající nabídka. Ta obsahuje 1.2 TCe o výkonu 85 kW (116 k), 1.6 SCe (i s pohonem na LPG) o výkonu 75 kW (102 k) a 1.5 dCi o výkonu 55 kW (75 k), 66 kW (90 k) nebo 80 kW (109 k). Ve všech případech jsou poháněna všechna kola přes manuální převodovkou s pěti stupni, výjimku představuje jen nejsilnější turbodiesel se šesti převodovými stupni. Ten nejslabší je pro změnu vyhrazen pouze pro Dokker Van.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy