Audi SQ2 je realitou. V Německu se již pilně testuje na okruhu

Česká prezentace Audi Q2 | foto: Roman Havlín

Tento týden jsme vám zde představili naše žhavé dojmy z české prezentace nové Audi Q2. Ta vstoupila na trh s mnoha motorizacemi, pořádnou výbavou ovšem někteří stále nejsou spokojeni. Proč?

Odpověď je jednoduchá, zatím totiž není představena ostřejší verze SQ2, která byla před pár dny přistižena v Německu. Tam probíhají její finálové testy, přičemž dějištěm toho všeho je slavný okruh Nurburgring. Na trh by měla přiostřená Audi Q2 dorazit v roce 2017.

Odkaz na zahraniční fotografie najdete zde, na nich pak najdete možná finální podobu chystané žhavé novinky. Nová Q2 navíc sdílí hodně prvků s modelem A3 a jelikož na trhu je již verze S a RS3, není problém stvořit i jejího menšího sourozence.

Reportáž: Byli jsme u premiéry Audi Q2 v Praze. Kompletní dojmy čtěte zde

Podle vedení Audi by nejvyšší specifikace novinky se jménem RS Q2 mohla stát okolo 45 tisíc eur. Aktuální vrchol nabídky je přitom Audi Q2 Edition # 1 s motorem 2,0 TDI, pohonem všech kol Quattro a sedmirychlostní automatickou převodovkou S tronic.

Hlavní soupeř pro SQ2 bude kupříkladu Mini Countryman JCW, protože například Mercedes-AMG GLA45 4Matic je o něco víc výkonnější a také dražší. Pod kapotou vozu tak čekejme 2litrový turbomotor s výkonem 310 koní a točivým momentem 400 Nm. Ve prospěch solidní dynamiky bude hovořit i nízká váha, která bude okolo 1,3 tuny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy