Ford změnil názor. Chce zatrhnout vývoj ostré edice Focusu RS!

Ford Focus | foto: Ford

Nedávné zprávy o vývoji přiostřeného Fordu Focus RS500 rozjásaly nejednoho fanouška značky. Nově se ale Ford nechal slyšet, že je vše tak trošku jinak.

Pamatujete si na dobu, kdy snad všechny motoristické redakce světa obdivovaly druhou generaci Focusu RS v edici 500 s matně černým lakem? Pokud je vaše odpověď kladná, pak vás nedávná zpráva o oživení této edice musela doslova nažhavit.

V aktuální generaci Focusu RS ale podle nových zpráv edici s pětistovkou v názvu neuvidíme. A co tak najednou? Podle britského magazínu Autocar se vedení Fordu bojí, zda si auto najde dostatek zákazníků. Zkrátka jde o jeho velký odbyt, který není díky sílící konkurenci zaručen.

Dokonce se Ford bojí toho, že by ostřejší RS mohl svými dovednostmi a výkonem dosahovat kvalit Mustangu GT. To někomu může přijít jako naprostá blbost, jenže například v USA by prodeje Focusu RS500 mohli klidně převýšit odbyt Mustanga. Američané jsou někdy podivný národ a proč nekoupit prostornější a podobně divoké auto za podobnou cenu...

A co když se náhodou hrozba vyplní a ostrý RS500 nepřijde? Pak vám zbude jedna jediná možnost. Svěřit svůj nový Focus RS do rukou firmy Mountune. Ta umí nabídnout výkon až 375 koní a není to tak dávno, co jsme vás o tomhle úpravci informovali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy