Interiér Škody Kodiaq odhaluje svá tajemství (+ VIDEO)

Škoda Kodiaq ukázala interiér. | foto: Škoda Auto

Odhalování Škody Kodiaq je víceméně u konce. Již pozítří v podvečer bude v Berlíně odhalena kompletní podobna prvního sedmimístného SUV s okřídleným šípem. Ještě předtím ale můžeme zřejmě naposledy ochutnat některý z „napínavých“ teaserů a podívat se do interiéru vozu.

Opakovat pořád dokola, že Kodiaq bude stát na platformě MQB, že nabídne pět nebo sedm míst, že bude mít motory TSI a TDI do výkonu 132 kW (180 k), nebo že dostane samozřejmě také pohon všech kol by bylo jako nošení dříví do lesa. Ostatně při premiéře si tyto informace ještě určitě zopakujeme. Těsně před ní nás však Škoda nechává nahlédnout do interiéru, což je vlastně jediný díl skládačky, který doposud ještě chyběl. A nutno podotknout, že palubní deska Kodiaqu je úplně jiná než u dalších aktuálních Škodovek.

Hlavním poznávacím znamením je její rozdělení na dvě zóny, jedna je určená řidiči a druhá spolujezdci. Dalším charakteristickým prvkem jsou čtyři velké vertikální výdechy ventilace, dávající mimo jiné vzpomenout na terénní Volkswageny. Nejdůležitějším prvkem středové konzole je ale rozměrný displej multimediálního systému. Ten je umístěn přímo v zorném poli řidiče, jeho hrany, které pokračují dále v horní části palubní desky, pak vytvářejí trpézovitý motiv. Vzhled obrazovky má připomínat sklo, logické a intuitivní ovládání je samozřejmostí.

Spodní část středové konzole je určena pro ovládání klimatizace, ventilace a dalších funkcí vozu. Přístrojový štít je tvořen dvěma analogovými budíky a palubním počítačem, minimálně ve vyobrazené verzi se tak Virtual Cockpit nekoná. Zajímavým detailem je modré podsívcení dveří, novinkou v příplatkové výbavě pro změnu vyhřívaný volant. Pokud se přesuneme více dozadu, pak najdeme druhou řadu posuvných sedadel s polohovatelnými opěradly. Kufr pojme v základní konfiguraci 720 litrů, po sklopení sedadel naroste objem na 2065 litrů. Chybět nebudou Simply Clever detaily, celkem jich má Škoda připravených 30, a to včetně ochrany hran dveří, elektrické dětské pojistky v zadních dveřích nebo opěrky hlavy poskytující oporu při spaní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy