Range Rover dostal hromadu změn, a to včetně motoru z Jaguaru F-Type

Range Rover (2017) | foto: Range Rover

Nejluxusnější model Land Roveru, model Range Rover, přichází pro nový modelový rok 2017 se spoustou změn. Ty stojí víc než za pozornost.

Největší novinkou je příchod benzinového zážehového motoru z Jaguaru F-Type. Pořádný šestiválec s kompresorem nabízí 340 koní a 450 Nm, což bude s Rangem solidně hýbat. Z nuly na stovku s ho totiž vystřelí za 7,1 sekundy, což je na tak velkého obra solidní hodnota.

Ve výbavě se nově ocitla funkce Advanced Tow Assist, jenž usnadní řízení vozu s přívěsem. Stranou nezůstal inteligentní omezovač rychlosti, jenž upravuje nejvyšší rychlost podle aktuálního dopravního značení. Dále tu máme duální desetipalcový dotykový disple a možnost skrze aplikaci InControl Remote Premium na dálku nastavit klimatizaci nebo zapnout vyhřev a ventilaci sedadel.

Zájemci o vrcholné provedení SVAutobiography pak asi zaujme dodatečná plaketa Dynamic. Ta je zkratkou pro přítomnost osmiválcového pětilitru s kompresorem o výkonu 550 koní a točivém momentu 680 Nm. S ním se vůz rozjede z nuly na stovku za 5,4 sekundy a jeho poznávacím znamením je o 8 milimetrů nižší podvozek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy