BMW přestane příští měsíc vyrábět kultovní kabriolet. O jaký model jde?

BMW Z4 brzy skončí. | foto: BMW Group

U BMW se chystají změny. Za měsíc totiž skončí výroba populárního a v po generační výměně ne příliš vzhledného roadsteru Z4.

V počátku to byl přitom jízdně povedený, leč málo prodávaný model. Nechyběla mu dynamika, lehkost a velká porce zábavy. Jenže postupem času se vše mění a změny se bohužel dotkly i Z4ky. Opravdové fajnšmekry mohla zaujmout ostrá edice Z4 M s technikou převzatou z BMW M3 (E46).

Právě generační výměna však způsobila, že z vozu se stal neforemný tučný kabriolet. Pod kapotou se objevil sice atmosférický šestiválec, jenže na druhém spektru nabídky stál benzinový čtyřválec s označením sDrive18i. To prostě k tomuhle auto nikdy jít nemohlo.

A jelikož zájem o tohle BMW logicky začal upadat, podle německého BMW blogu se za měsíc dočká ukončení produkce. Dokonce se uvádí, že Z4ka nedostane žádného přímého nástupce. Tím bude defacto až větší a technologicky vyspělejší Z5, jenže ta spíš vyplní mezeru v nabídce, neež aby byla přímým nástupcem. Ze dříve populárního a řidičsky zábavného kabria se tak stane jen vzpomínka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy