Závod mezi BMW M2 a Fordem Mustang 5.0 V8. Kdo bude vítěz?

BMW M2 versus Ford Mustang | foto: youtube.com

Jak myslíte, že dopadne souboj nového BMW M2 a Fordu Mustang s pětilitrovým osmiválcem? Má vůbec německá novinka šanci, nebo skončí v prachu daleko za Američanem?

Odpovědí vám bude přiložené video, v němž se tahle dvojice utkala v souboji na letištní ploše. Šlo o klasický závod na jednu čtvrt míly a na startovní čáru se postavil o něco těžší Mustang s pětilitrem V8 o výkonu 415 koní a točivém momentu 530 Nm.

Proti němu stálo o něco menší a logicky lehčí BMW M2. To má pod kapotou řadový třílitrový šestiválec se dvěma turby. U něj je k dispozici výkon "pouze" 370 koní a točivý moment 500 Nm. Jak může tohle dopadnout? Oba mají pohon zadní nápravy a motor vpředu, ovšem Mustang ukáže na váze skoro o dvě stě kilo víc.

O tom, kdo zvítězil, se musíte přesvědčit sami. Můžeme jen prozradit, že ačkoliv je pětilitrový Mustang hodně silným a dynamickým autem, díky manuální převodovce měl s nováčkem BMW M2 hodně práce. To se nakonec projevilo i na výsledném čase, který rozhodně nepatří k nejhorším. Alespoň, že větší Mustang je s benzinovou "véosmičkou" oproti bavoráku levnější o skoro 300 tisíc korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy