VIDEO: Škoda Kodiaq se proháněla po Nordschleife. Byla v patách Golfu GTI

Škoda Kodiaq | foto: youtube.com

Na Nurburgringu se v posledních dnech prohání zamaskovaná Škoda Kodiaq a během testovacích jízd bylo pořízeno i celkem zajímavé video.

Během jedné chvíle se dokonce potká na trati se sportovním Volkswagenem Golf VII GTI a jak je vidět, Kodiaq nebude žádným tlustým neohrabaným SUV. GTI totiž celkem stačil a tak je otázkou, co měla velká škodovka v tu chvíli pod kapotou.

Právě Kodiaq by se pak mohl později představit v ostřejší variantě RS. Pokud by pak nedošlo na RS, zcela určitě přijde přiostřená edice Sportline. Ta by první sedmimístnou škodovku obohatila o bodykit, snížený a přitvrzený podvozek a sportovnější sedadla a volant.

Z nabídky motorů by ale i tak nepřišel žádný extrémně silný motor. V nabídce se proto ocitne paleta benzinových a dieselových motorů, jejichž objem nepřekročí dva litry. Je dost možné, že model dostane některé motory ze současné Škody Superb. Tím pádem by bylo jistě zajímavé, kdyby se na trh podíval Kodiaq s výkonem 280 koní.

Česká SUV novinka bude oficiálně představena na letošním ročníku autosalonu v Paříži, do prodeje se Kodiaq dostane v lednu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy