Nový Fiat Tipo se ukázal v provedení Cabriolet. Má šanci na výrobu?

Nový Fiat Tipo v otevřené verzi Cabriolet | foto: Theophilus Chin

Fiat se snaží udělat díru do světa s novou generací modelu Tipo. Ten je sice naprosto odlišný od svého předchůdce z 90.let, ale i přes to se zatím veřejnosti líbí.

Současná generace vozu se slavným jménem se prodává jako sedan, v nabídce je však i praktičtější kombík a taktéž hatchback. Co byste ale řekli na to, kdyby se začalo prodávat Tipo Cabriolet? Libilo by se vám? Právě jeho návrh vytvořil slavný automobilový designér Theophilus Chin.

Už dlouho chybí v nabídce značek pořádné velké kabrio. Pryč je doba, kdy po silnici jezdila skvadra Aster Cabrio nebo Peugeotů 306 a 307 Cabrio. Dnešním trendem jsou především crossovery a oplastované zvýšené kombíky, takže mezi zástupci malých kabrioletů najdeme snad jen DS 3 Cabrio anebo Fiatu 500 C.

Nový Fiat Tipo chce být masově vyráběným autem, a tak by nebylo od věci, vytvořit nějakou další verzi. Tou by se mohl stát právě kabriolet a podle návrhu Theophiluse China by nemusel konečný výsledek vypadat vůbec špatně. Stačilo mu odříznout střechu, prodloužit přední dveře a upravit lehce zadek. Výsledkem je pak pohledné otevřené Tipo, jenž by si mohlo v případě sériové výroby najít svoje zájemce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy