Nové SUV Škody se bude skutečně jmenovat Kodiaq, je počátkem modelové ofenzivy

Velké SUV Škoda se bude skutečně jmenovat Kodiaq. | foto: Škoda Auto

Spekulovalo se o tom měsíce, své k tomu řekl i patentový úřad, ale až s dnešním dnem Škodovka oficiálně potvrdila jméno pro své dlouho očekávané SUV. Asi nebude překvapením, že sériová podoba konceptu VisionS ponese jméno Kodiaq.

sedmimístné SUV s délkou 4,70 metru nedostalo jméno Kodiaq náhodou. Skutečně odkazuje na medvěda kodiaka, q na konci je pro změnu poctou původnímu jazyku kmene Alutiiqů, který žije na ostrově Kodiak u jižního pobřeží Aljašky. Právě podle něj dostal druh medvěda své jméno, mladoboleslavský model jej zdědil kvůli společným charakterovým rysům – skryté síle dravce i smyslem pro rodinu.

Premiéru nového SUV uvidí podzimní pařížský autosalon (prodej odstartuje začátkem roku 2017), leccos o vzhledu ale napověděl koncept VisionS z letošní Ženevy. Podle něj se tak dočkáme ostře řezaných linek, výrazné masky chladiče nebo LED diodových světel. Rýsující se obrys vozu pod plachtou pak také napovídá, že jemnou inspirací Kodiaqu bylo třetí vydání Superbu. Technickým základem bude platforma MQB, vedle pohonu přední nápravy je jistý i příchod čtyřkolky.

Při uvádění Kodiqu na trh se bude Škoda řídit heslem „Discover new grounds,“ český objevuj nová území. Ten mimo jiné odkazuje na chystanou „okřídlenou“ ofenzivu v segmentu SUV, která bude vedle Kodiaqu zahrnovat novou generaci Škody Yeti, malé SUV o velikosti Fabie a dnes tolik populárního křížence mezi kupé a SUV.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy