Mercedes E Coupe 2017 byl natočen při testech. Vrcholná verze nabídne 612 koní!

Mercedes-Benz E Coupe nové generace při testech | foto: youtube.com

Mercedes-Benz ukázal novou generaci třídy E letos v lednu a po postupném odhalení dalších verzí přichází na řadu provedení kupé.

To bylo před pár dny natočeno s menším množství kamufláže na silnicích v Německu. Dvoudveřový model však zatím díky maskování působí poněkud zavalitě, za což může plánovaný vzhled podobný sedanu. Ten obnáší větší robustnější karoserii, která je patřičně upravena.

Při pohledu na video je vidět výrazně nižší střešní linie, bezrámová boční okna a nechybí i integrovaný zadní spoiler. Konkurentem by mělo být pro nové E Coupe německý soupeř BMW řady 6. Po letním odhalení kupé verze vozu pak teprve teprve jasné, kdo z dvojice bude přitažlivější.

Z videa si lze podle zvuku odvodit, že pod kapotou pracoval jeden z naftových motorů. Spekuluje se o dvoulitru s výkonem 194 koní a točivém momentu 400 Nm. Počítat však rozhodně máme i s dalšími pohonnými jednotkami.

V nabídce se objeví benzinové čtyřválce a šestiválce. Samotným vrcholem se má stát verze E Coupe AMG, jenž pod svou kapotou nabídne čtyřlitrový osmiválec s výkonem 571 koní. Ve verzi E Coupe AMG S by to pak mělo být 612 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy