Nový ApolloN se chce stát nejrychlejší produkčním vozem na světě

Apollo Automobil ApolloN | foto: Apollo Automobil

V minulém měsíci jsme Vás informovali o velkolepém návratu automobilky Gumpert. Ta se vrací s novým jménem, novými majiteli, ale co je nejdůležitější, se zcela novým modelem, který bude odhalen v průběhu autosalonu v Ženevě.

Apollo Automobil GmbH. Pod tímto názvem se ukrývá bývalá automobilka Gumpert. Do švýcarské Ženevy míří se svým novým supersportem. Do nedávna sama automobilky tento model označovala jako Arrow. Nyní se ale ukazuje, že vůz bude pravděpodobně nazván ApolloN.

A tento vůz nesoucí jméno řeckého boha slunce má opravdu nemálo ambiciózní cíl. Jeho tvůrci prohlašují, že ApolloN se stane nejrychlejších produkčním automobilem na světě.

ApolloN To ale nebude mít vůbec snad. Ve stejný den se totiž své premiéry dočká i dlouho očekávaný nástupce slavného Veyronu – Bugatti Chiron. A to, že Bugatti neplánuje předat svou pomyslnou korunu nějakému nováčkovi dokazuje i fakt, že Chiron má svým výkonem překonat hranici 1 500 koňských sil.

Dokáže opravdu ApolloN na tuto extrémní porci výkonu odpovědět? Na to si musíme počkat až do prvního března, kdy budou oba vozy slavnostně odhaleny. Prozatím si můžete vychutnat pohled na některé části vozu, které Apollo Automobil odhalil na svém webu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy