BMW M760i xDrive přijíždí. Jedná se o luxusní a rychlý křižník

BMW M760i xDrive | foto: BMW Group

Právě dnes se odhalilo vrcholné provedení nové sedmičkové řady s označením M760i xDrive. Dostalo výkon 600 koní a ve sprintu z nuly na stovku je hodně rychlé.

Živou premiéru si auto odbude až na letošním autosalonu v Ženevě, ovšem vysoce výkonná limuzína nám již dnes ukazuje, jak přesně vypadá zvenku i zevnitř. Vrcholné verzi nechybí aerodynamický stylingový balíček, který obsahuje agresivní přední nárazník a zadní spoiler na víku kufru. Tento model byl také vybaven sportovním výfukovým systémem a 20" koly z lehkých slitin s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport.

Interiér nové sedmičky je asi pro každého okamžitě rozpoznatelný, ale u vrcholné edice M760i jsou tu navíc sportovnější tříramenný kožený volant, pedály z ušlechtilé oceli a osvětlené prahové desky. Řidiče zde uvítá i přepracovaná středová konzola v lesklém klavírním laku a loga V12.

O pohon tohoto luxusního korábu se stará 6,6litrový dvanáctiválec TwinPower Turbo, který produkuje 600 koňských sil a 800 Nm točivého momentu. S ním je spojena osmistupňová automatická převodovka a nechybí ani pohon všech kol. I z toho důvodu je dost reálné zrychlení z nuly na stovku za 4 sekundy. Podvozek dostal vzduchové odpružení a aktivní řízení všech čtyř kol.

M760i xDrive se začne prodávat nejdříve ve Spojených státech amerických na začátku příštího roku a cena bude oznámena zřejmě po premiéře v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy