Citroën zkřížil MPV a SUV, vznikl z toho SpaceTourer s psychadelickou kabinou

Citroën SpaceTourer Hyphen je výsledkem křížení mezi MPV a SUV. | foto: Citroën

Produkční Citroën SpaceTourer jsme Vám již představili, na ženevském stánku dvojitého šípu ale nebude toto provedení osamocené. Variaci na moderní volnočasové verze přiváží SpaceTourer Hyphen, vytvořený ve spolupráci s francouzskou elektropopovou kapelou Hypnen Hyphen.

Styl základních prvků, kterými jsou tvarování nárazníků, prahů a obložení podběhů, si kříženec mezi MPV a SUV půjčuje od loňského konceptu Aircross. Všechny vyjmenované detaily mají matnou barvu Moondust Dark, jejich části jsou potom zvýrazněné oranžovočerveným odstínem. Ze světa terénních vozů pochází rovněž zvýšená světlá výška a pneumatiky s pěti gumovými pásky, nazuté na 19palcových kolech. Zelený perleťový odstín karosérie postupně přechází, použitím šestiúhelníkové fólie, v oranžovočervenou barvu, střecha je leskle černá.

motivy exteriéru se pracuje také v interiéru. Spodní částí každého sedadla je potažena zelenou kůží Nappa s oranžovočerveným prošíváním, v horní části je látka, jejíž odstín je u každého místa jiný. Oranžovočervené popruhy drží na každém sedadle speciální polštářek z vyfrézované 3D pěny v kůži Nappa. Strop, výplně dveří i palubní deska jsou potaženy specifickou látkou, která ladí s odstíny a motivy sedadel. Pohodovou atmosféru dotváří koberečky z měkké vlny a velké střešní okno.

K pohonu slouží naftový čtyřválec BlueHDi o výkonu 150 koní v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. Specialitou SpaceToureru Hyphen je odpojitelný pohon všech kol, vyvinutý ve spolupráci s Dangelem. Ten by se konec konců mohl objevit také v sériovém voze, terénní verzi však v produkční podobě pravděpodobně neuvidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy