Lada 4x4 se oděla do loveckého, celou produkci dostane ruská zbrojovka

Lada 4x4 se pro zbrojovku Rostec oděla do loveckého. | foto: pickupinfo.ru

Speciálních verzí Lady 4x4 v posledních letech povážlivě přibývá. Ta vůbec poslední je určená pro lovce, v běžném prodeji ji ale nejspíše neuvidíte. Upravený pickup totiž v omezeném počtu vznikne pro speciálního klienta.

Do maskáčového laku oděná Lada 4x4 vznikla na popud ruského zbrojařského koncernu Rostec. Není se tak co divit, že hlavním polem působnosti speciálního pickupu bude lov. Pro tuto kratochvíli je ve čtyřmístném interiéru úložný prostor pro zbraně, na ložné ploše jsou pro změnu dvě „lovecká sedadla.“ Aby bylo střílení z vozu co nejpohodlnější, je před místy k sezení nainstalován výškově nastavitelný oblouk s protiskluzovou úpravou.

V přední části si jistě všimnete ochranného rámu s elektricky ovládaným navijákem. To kdyby náhodou Lada někde zapadla. Vzhledem k základním terénním schopnostem, které jsou u této verze dále vylepšené o elektronickou uzávěrku středového diferenciálu, uzamykatelný zadní diferenciál a modifikované tlumiče Kabaya, ale tato situace hned tak nenastane.

V zadní části je viditelný výškově nastavitelný oblouk, Lada 4x4. | foto: pickupinfo.ru

15palcová litá kola mají nazuty terénní pneumatiky o rozměru 215/55, v kabině potom nechybí výkonná klimatizace. Pod kapotou najdeme 93koňovou zážehovou osmnáctistovku ve spojení s manuální převodovkou a pohonem všech kol. Na nastavení techniky, a to včetně podvozku, se podílela divize Lada Sport.

Celkem bude vyrobeno jen dvacet loveckých Lad 4x4, všechny se ale s největší pravděpodobností dostanou pouze mezi užší vedení zbrojovky Rostec.

Zdroj: pickupinfo.ru, auto.mail.ru

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy