BMW X4 M40i se ukázalo v Detroitu. Nabízí výkon 360 koní

Nové sportovní BMW X4 M40i | foto: BMW

Nejnovější BMW X4 M40i se nám sice neoficiálně představilo minulý rok, jenže až dnes se může pochlubit oficiální světovou premiérou na autosalonu v Detroitu.

Pod jeho kapotou najdeme třílitrový řadový šestiválec TwinPower Turbo s výkonem 360 koní v rozmezí 5800 až 6000 ot./min a s točivým momentem 465 Nm. Spolu s tím byla instalována upravená osmistupňová automatická převodovka Steptronic Sport s možností řazení pádly pod volantem.

Výkon je posílán na všechna kola systému xDrive a z nuly na stovku by mělo tohle 1915 kg těžké SUV zrychlit za 4,9 sekundy. Nejvyšší maximální rychlost pak činí elektronicky omezených 250 km/h.

Kromě vysokého výkonu však novou sportovně laděnou X4 poznáme o podle decentního sportovního body kitu. Ten zahrnuje nový přední nárazník s velkými otvory pro přívod vzduchu, nový zadní difuzor a 20-palcová paprsková kola z lehkých slitin. Nechybí ani sportovní výfukový systém s klapkami, sportovní snížené odpružení anebo vylepšený software systému pohonu všech kol xDrive.

Společně s premiérou bylo oznámeno, na kolik vůz vyjde na domácím trhu v Německu. Tam se jeho cenovka pohybuje od  65 tisíc eur. To je o 6,2 tisíce eur víc, než stojí doposud vrcholná verze xDrive35i.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy