Luxusní SUV Rolls-Royce Cullinan - bude postrachem pro Bentaygu?

Rolls-Royce Cullinan | foto: RM Design

Rolls-Royce minulý rok potvrdil výrobu svého prvního SUV, jenže do dneška jsme si nemohli prohlédnout nějakou smysluplnou ilustraci týkající se jeho vzhledu.

S novým rokem se ale vše mění a na scénu přichází snímek od RM Design. Nejdražší SUV bude konkurovat nedávno představenému Bentley Bentayga a jeho cenovka odstartuje na částce 327.000 dolarů. V plánu je přitom výroba přibližně 1000 kusů každý rok. Model je v současné době stále ve fázi vývoje, avšak po silnicích se již prohánějí testovací muly. Ty využívají podvozek a zkrácenou karoserii z modelu Phantom Series II.

První SUV od Rolls-Royce bude jezdit na zakázkové platformě, z nichž některé součásti budou použity i u připravovaného BMW X7. Šéf firmy, Torsten Müller, navíc slíbil nezapomenutelnou komfortní jízdu podobající se "magickému létajícímu koberci". Co se týče délky, auto bude podobně dlouhé jako stávající Phantom a pod kapotu dostane motor V12.

Rolls-Royce Cullinan | foto: RM Design

A pro ty, kdo se již těší na finální podobu, si připravil RM design případný vzhled modelu Cullinan. Vůz bude pravděpodobně odhalen někdy v roce 2017 a má přilákat pozornost těch, kteří jsou vysazeni na kategorii velmi luxusních SUV, avšak Bentayga se jim moc nezamlouvá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy