Škoda se inspirovala filmem Pelíšky, sedmimístné SUV ponese jméno medvěda

Možná podoba nové Škody Kodiak | foto: RM Design

Už dlouho se ví o tom, že tuzemská automobilka usilovně pracuje na větším sourozencovi modelu Yeti. Od začátku je velké SUV pracovně nazýváno Snowman, ale dle vedení Škody Auto se tak jmenovat nebude. A vypadá to, že šlo o pravdivou informaci, jelikož nyní německá média přišla s tím, že nové rodinné SUV ponese jméno medvěda hnědého.

Původně se počítalo se světovou premiérou na ženevském autosalonu v příštím roce, ale dnes je tomu zase jinak. Nové sedmimístné SUV se opravdu ukáže v následujícím roce, ale až na autosalonu v Paříži. V naší redakci jsme žili s tím, že označení Snowman by se hodilo na příchozí SUV, neboť by hezky zapadalo k nynějšímu názvu Yeti.

Bohužel se tak nestane, jelikož německý AutoBild hlásí, že sedmimístné SUV ponese jméno Kodiak. Ano, přesně po tom medvědovi, o němž byla řeč ve slavném českém filmu Pelíšky. V klenotu české kinematografie bylo zmíněno, že medvěd Kodiak měří na délku 3,7 metrů. Ve skutečnosti však rodinné SUV domácí automobilky bude větší, přesněji bude měřit kolem 4,75 metrů.

Škoda Kodiak bude postavena na základech druhé generace Volkswagenu Tiguan, jinými slovy na modulární platformě MQB, tudíž bude disponovat také pohonem všech čtyř kol. Kodiak vstoupí na trhy koncem roku 2016 a startovací cena by se měla pohybovat okolo 24 000 eur (cca 650 000 korun). Výroba bude probíhat v českých Kvasinách a údajně se Kodiak představí v pětimístném i sedmimístném provedení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy