Nástupce Alfy Romeo 166 na zdařilých ilustracích, představí se přibližně za dva roky

Alfa Romeo Giorgio Quadrifoglio | foto: Theophilus Chin

Již dříve jsme informovali o tom, že Alfa Romeo má v plánu celkem osm nových modelů. Samozřejmě prioritní je Giulia, jejíž uvedení na trhy bylo zase odloženo. Dle posledních informací se začne prodávat v půlce příštího roku. Ovšem mnoho lidí nadchlo, že Alfa Romeo chystá i vlajkovou loď, což zaujalo i známého grafika Theophilusa China a vytvořil senzační ilustraci.

Alfa Romeo 166 se přestala vyrábět už v roce 2007 a od té doby čeká řada příznivců na jejího nástupce. Prozatím se milánská automobilka k ničemu neměla, ale dle nových plánů chce vyrábět i plnohodnotnou vlajkovou loď. Pro zmíněnou ilustraci posloužilo jako základ Maserati Ghibli, ze kterého byla stvořena Alfa Romeo Giorgio Quadrifoglio. Samozřejmě nebude se takhle jmenovat v sérii, údajně se spekuluje o staronovém označení Alfetta. Výkonná italská limuzína bude konkurovat například BMW M5, Audi RS6 či Mercedesu-AMG E 63.

Alfa Romeo Giorgio Quadrifoglio | foto: Theophilus Chin

Chvilku si musíme ještě počkat, než dojde na premiéru nástupce 166, neboť prioritou je nyní Giulia a vůbec první SUV italské automobilky. Oba se představí v průběhu příštího roku, a proto debut Alfetty se očekává v druhé polovině roku 2017. Jak už prozrazují přiložené ilustrace, autor se hodně inspiroval u Giulie Q. Musíme uznat, že celkový výsledek je famózní. Především půjde o skvělou volbu daného segmentu, protože limuzína nabídne úžasný design, pohon zadních kol, lehkou konstrukci a v neposlední řadě tradiční italský šmrnc.

To, kdy se dočkáme nástupce 166, bude záviset také na úspěších Giulie a prvního SUV. Ty jsou zkrátka pro automobilku prioritní, proto musíme doufat, že se oba uchytí a Alfa Romeo se tak bude moct věnovat i modelům mimo mainstream. Na závěr ještě připomínáme, které vozy můžeme očekávat od italské značky – limuzínu, větší SUV, znovuzrozené GTV a novou generaci Giulietty. Malé MiTo skončí nakonec bez nástupce a informace ohledně nové 4C jsou zatím mizivé, ale zřejmě se nepředstaví v druhé generaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy