Volvo XC90 R-Design jde do prodeje. První se dočká Velká Británie

Volvo XC90 R-Design | foto: Volvo

Do sportovna laděné Volvo XC90 R-Design se konečně začalo nabízet. První na řadě je trh ve Velké Británii, kde si ho výrobce cení na částku 49 785 liber.

Úplně první premiéru provedení R-Design jsme mohli spatřit na začátku roku v Detroitu, kde se ukázal prototyp s matně modrým lakem karoserie. A právě ode dneška je nabízeno "nejsportovnější Volvo XC90 historie", pokud tedy nepočítáme možnou ostrou verzi Polestar. Exemplář na snímcích dostal červený lak, 20-palcová kola z lehkých slitin a lesklý chromovaný dekor na přední mřížce a krytech bočních zrcátek.

Seznam standardní výbavy je poměrně štědrý a v základu najdeme tónovaná zadní okna, 12.3 palcový aktivní TFT displej nahrazující palubní desku, sportovní sedadla a volant v kůži, přičemž ty přední budou s paměťovou funkcí. Změnou projde i vnitřní osvětlení a pro lepší pocit z auta dostane majitel i na zakázku dělanou klíčenku v kůži.

Nechybí ani LED světlomety, elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru, dvouzónová automatická klimatizace je systém a 9-palcový dotykový displej  informačním systému. Volvo přichází i s velkým množstvím bezpečnostních a asistenčních systémů, jako je varování vybočení z jízdního pruhu, upozornění na čelní srážku, chodce a cyklisty a plný arzenál airbagů.

Volvo XC90 R-Design je možné vybavit motorizacemi D5 diesel, T6 Drive-E a hybridní soustavou s označením T8. Ceny za britském trhu začínají na částce 49.785 liber a  první kusy by se měli v Británii objevit začátkem příštího roku. Posléze bude na řadě Evropa a další kontinenty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy