Mitsubishi boří mýty, bezprecedentně kopíruje produkty AvtoVAZu

Přední část bude trnem v oku především Ladě, Mitsubishi Outlander Sport. | foto: Mitsubishi Motors

Přední část Dynamic Shield, aktuálně používaná u modelů Mitsubishi, je již delší dobu trnem v oku ruskému AvtoVAZu. Je tedy otázkou, jak se budou představitelé ruského koncernu tvářit na aktuálně zmodernizované SUV Outlander Sport, které i díky bílému laku až nebezpečně připomíná Ladu Xray.

Nejvýraznější změnou je tedy přepracovaná přední část ve tvaru písmene X, jejíž mohutnost vedle černé barvy zdůrazňuje též chromované orámování. Ruku v ruce s tmavším odstínem jdou zatmavená přední světla. Do zpětných zrcátek se přestěhovaly LED diodové blinkry. Nový design mají 18palcová kola, zatímco paletu laků doplnila stříbrná Cool, bílá Diamond a hnědá Quartz.

Standardem se stává výškově a podélně stavitelný kožený multifunkční volant s novým designem, jemuž sekunduje kvalitnější látkové čalounění sedadel, měkčené plasty a upravený panel klimatizace. Multimediální systém s 6,1palcovou obrazovkou prošel blíže nespecifikovanou porcí změn. Zajímavou příplatkovou položkou je samoodmlžovací vnitřní zpětné zrcátko s funkcí Homelink.

Pod kapotou zůstává dvoulitrový čtyřválec o výkonu 150 koní s točivým momentem 196 Nm, respektive 2.4litrový zážehový čtyřválec o výkonu 170 koní s točivým momentem 226 Nm. K dispozici je buď manuální pětikvalt nebo automat s plynule měnitelným převodem.

Součástí všech výbavových stupňů je nově sedm airbagů, asistent rozjezdu do kopce, kontrola trakce, bezklíčkový vstup, elektricky ovládaná okna nebo zadní lavice dělená v poměru 60/40. Základní cena je 19 595 dolarů (cca 495 000 korun). Se stejnými změnami dorazí v příštím roce také evropská specifikace Outlanderu Sport se jménem ASX.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy