Extravagantní Toyota C-HR se bude prodávat i v USA, ale pod značkou Scion

Toyota bude nabízet C-HR i v USA, avšak s logem Scion, Scion C-HR | foto: Scion

Označení C-HR již nám není cizí, jelikož vůbec poprvé jsme o něm slyšeli v loňském roce, kdy Toyota představila na pařížském autosalonu opravdu extravagantní koncept městského SUV. Na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles se ukázal koncept C-HR znovu, akorát s logem Scion, což dokazuje, že japonská automobilka bude nabízet sériový model i v USA.

Koncept C-HR byl vystaven nejen v Paříži, ale i na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde však byl v pětidveřové verzi a studie už vypadala sériověji. Scion C-HR nezaujme novým designem, protože byl použit tentýž koncept, který jsme mohli obdivovat na francouzské půdě v minulém roce.

Nedávno Toyota potvrdila, že se koncept C-HR (Compact size and High Ride, neboli kompakt s vysokou světlou výškou) podívá do sériové výroby. Sériové provedení by se mělo odhalit na ženevském autosalonu v příštím roce a zavítá samozřejmě i na americký trh pod záštitou Scionu. Crossover bude postaven na zcela nové platformě TNGA, kterou dostal již nový Prius, což napovídá, že by C-HR mohl dostat i hybridní ústrojí.

Extravagantní exteriér si prý bere inspiraci z diamantu s ostrými hranami, ale sériová podoba údajně nebude tak „hranatá“ a taky nedostane 21palcová litá kola, která má koncepční studie. Hlavní inženýr C-HR, Hiro Koba, popsal, že jde o „městský vůz s fantastickým řízením“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy