Evropská specifikace Fiatu 124 Spider je na světě, má jen 140 koní

Přední světla evropské specifikace mají čirou optiku, Fiat 124 Spider. | foto: Fiat

Fiat 124 Spider, dvojče Mazdy MX-5, slaví svou světovou premiéru aktuálně na autosalonu v Los Angeles. Italská automobilka nicméně neztrácí čas a téměř současně se severoamerickou verzí představila i verzi pro region EMEA (Evropa, Afrika a Střední východ).

A tato specifikace je překvapivě vizuálně téměř naprosto stejná jako ta, jejíž premiéru oslavuje město andělů. Jedinou změnu zaznamenáte v čirém překrytí předních světel a lehce odlišné optice světel vzadu. Obojí by se ale dalo přisuzovat odlišné legislativě.

Evropa rovněž dostane svou limitovanou „uvítací“ verzi, které Fiat říká Anniverssary a místo modrého laku s hnědým koženým interiérem má červený lak Rosso Passione s černým koženým interiérem. Povšimněte si též decentního loga 124 na masce chladiče.

Největším rozdílem mezi severoamerickou a evropskou 124 Spider tak asi bude motorový prostor. Ne snad, že by u nás nemělo dvojče Mazdy přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovku MultiAir, avšak místo 160 koní a 249 Nm disponuje jen 140 koníky a 240 Nm. Nejisté je také nasazení šestistupňového automatu, to nás ale zase až tak trápit nemusí. Manuál je v podobném autě stejně lepší volbou.

První kusy dostanou zákazníci ve druhé polovině příštího roku a pro fandy vyššího výkonu a ještě stylovějšího vzhledu máme tajný tip na závěr – Abarth připravuje ostrou verzi 124 Spider s motorem z Alfy 4C, jehož výkon ale bude v tomto případě ponížen na asi 200 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy